preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 809431
Ovaj tjedan: 30
Upisi u srednju školu- VIJESTI
POTPISIVANJE PRIJAVNICA
Administrator / datum: 29. 6. 2021. 10:37

Sukladno Odluci o upisu u srednje škole, 7. srpnja 2021. godine u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica
Roditelji/skrbnici osmašica i osmaša dužni su potpisati prijavnice za upis svoje djece u srednju školu, a potpisom na prijavnici potvrđuju da se slažu s popisom programa obrazovanja koje je njihovo dijete izabralo u sustavu e-upisa i s poretkom tih programa na prijavnici. Prijavnicu potipisuje i učenik. Tek nakon potpisanih prijavnica, izbor se može zaključati i stvaraju se konačne ljestvice za upis u srednju školu.
POTPISIVANJE PRIJAVNICA bit će u prostorima škole u sljedećim terminima:
      - srijeda, 7. srpnja 2021. od 18:00 do 19:00 sati

      - četvrtak, 8. srpnja 2021. od 9:00 do 10:00 sati.
Potpisivanju prijavnica treba prisustvovati jedan roditelj/staratelj i učenik/učenica. 


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku
Administrator / datum: 24. 6. 2021. 19:54

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., dana 25. lipnja 2021. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana. 
Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 7. srpnja 2021
. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja 2021.


[OPŠIRNIJE]Objava orijentacijskih ljestvica poretka za kandidate s teškoćama u razvoju
Administrator / datum: 21. 6. 2021. 16:50

21. lipnja, u 15:00 sati objavljene su orijentacijske ljestvice poretka za kandidate s teškoćama u razvoju, te se na njima nalaze svi kandidati koji su programe obrazovanja prijavili u županijskim upravnim odjelima bez obzira ispunjavaju li sve preduvjete. Orijentacijske ljestvice poretka osvježavaju se svakih sat vremena. Na konačnim ljestvicama poretka za učenike s teškoćama naći će se samo kandidati koji ispunjavaju potrebne preduvjete. Nedostatak određenog preduvjeta vidljiv je kandidatima na njihovom sučelju na poveznici Moji rezultati/Detaljno.
Osim ostalih preduvjeta, za rangiranje je važno da učenik ima ispunjen i preduvjet završenog osnovnog obrazovanja, tj. da su završne ocjene 8. razreda upisane i zaključane u e-Matici.
Liste prioriteta za svoje učenike škole mogu vidjeti na svom administratorskom sučelju na kartici Učenici/Podatci o učeniku/Prijave TR, dok su orijentacijske ljestvice prioriteta vidljive na kartici Učenici/Podatci o učeniku/Rezultati od 12:00 sati.


[OPŠIRNIJE]LJETNI UPISNI ROK: Datumi koje je važno zapamtiti
Administrator / datum: 24. 5. 2021. 21:30

**************************

KANDIDATI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU


[OPŠIRNIJE]Prijava u razredne odjele za sportaše
Administrator / datum: 24. 5. 2021. 21:00

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 24. do 31. svibnja 2021. godine. Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir trebaju potvrditi na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. Video uputa je dostupna ovdje.

Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku. 
Kandidati koji u navedenome roku ne iskažu interes za upis u razredne odjele za sportaše neće biti u mogućnosti odabrati programe obrazovanja koji imaju razredne odjele za sportaše. Također, a s obzirom da iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni kandidati koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne programe i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu. 
Sukladno članku 14. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza. Nacionalni sportski savezi provode rangiranje prijavljenih kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Središnjem državnom uredu za šport. Konačna ljestvica poretka kandidata utvrđuje se zbrajanjem bodova dobivenih prema kriterijima sportske uspješnosti te zajedničkog, dodatnog i posebnog elementa vrednovanja.


[OPŠIRNIJE]Započinju prijave kandidata u sustav
Administrator / datum: 24. 5. 2021. 17:56

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 1. lipnja 2020. godine iza 12:00 sati. 
Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 
Sve detaljne informacije oko prijave u sustav imate u 
Često postavljenim pitanjima i Korisničkim uputama i u izborniku plutajućih gumbi na lijevoj strani ekrana 
na stranici upisi.hr . U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku. 
Kandidati izvan redovitoga sustava obrazovanja registriraju se popunjavanjem elektroničkoga obrasca za registraciju na mrežnoj stranici: 
www.upisi.hr, a registracija započinje 1. lipnja 2020. godine iza 12:00 sati. Nakon što kandidat potvrdi unesene podatke klikom na gumb "Potvrdi", kandidat je u elektroničkom obliku, kreirao registracijski obrazac koji se automatski šalje kandidatu na e-mail adresu koju je upisao tijekom popunjavanja registracijskog obrasca te Središnjem prijavnom uredu. Nakon primitka obrasca u elektroničkom obliku i provjere osobnih podataka Središnji prijavni ured zaključit će registraciju kandidata slanjem korisničkih podataka SMS-om. Nakon što SMS-om dobiju korisničke podatke, kandidati se prijavljuju na mrežnu stranicu: www.upisi.hr
Detaljan opis svih koraka popunjavanja registracijskog obrasca možete pronaći u publikaciji:  "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava"


[OPŠIRNIJE]Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. – Idemo u srednju!"
Administrator / datum: 24. 5. 2021. 17:21

„Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. – Idemo u srednju!- redovni učenici“ (za učenike koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj)
"Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava" (za kandidate koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, kandidate koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za kandidate koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2019. godine)

"Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše" (za učenike koji žele upisati pripremne programe glazbene ili plesne škole ili srednju glazbenu ili plesnu školu te za učenike koji žele upisati razredne odjele za sportaše)
- 
"Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022.- Idemo u srednju!!! - učenici s teškoćama u razvoju" (za učenike s teškoćama u razvoju koji se prijavljuju preko ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba).
Primjer bodovanja za školsku godinu 2021./2022. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).
Od iznimne je važnosti da svi kandidati pročitaju navedene publikacije.


[OPŠIRNIJE]Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022.
Administrator / datum: 24. 5. 2021. 16:58

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Odluka je dostupna ovdje.


[OPŠIRNIJE]Zaključavanje prijava programa i ispisivanje prijavnica
Administrator / datum: 20. 7. 2020. 14:39

Sukladno Odluci o upisu u srednje škole, 22. srpnja 2020. godine u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ, na kartici "Moj odabir". Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti razredniku osobno u školu ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana).  

Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati prijavnicu, istu može ispisati razrednik, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu. Potpisivanje prijavnica organizirati će se  u prostorijama  škole u četvrtak, 23.srpnja 2020. godine u vremenu od 17:00-18:00 sati.

Potpisom na prijavnici roditelji/skrbnici i učenik potvrđuju da se slažu s popisom programa obrazovanja koje je njihovo dijete izabralo u sustavu e-upisa i s poretkom tih programa na prijavnici.  Po primitku pravilno potpisane prijavnice povjerenstvo za upis će evidentirati zaprimljene prijavnice u sustavu za e-upise. Oni učenici za koje neće biti evidentirane zaprimljene potpisane prijavnice, neće se naći na ljestvicama poretka te se neće moći upisati u srednju školu u ljetnom roku.

VAŽNO!
Nakon objave konačnih ljestvica poretka 25.7.2020. godine, osmaši i osmašice sami ispisuju upisnice   (dostupne na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr)). Ispunjene upisnice dostavljaju u srednju školu zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom (potvrdu liječnika školske medicine, potvrdu obiteljskog liječnika ili liječničku svjedodžbu medicine rada  i ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis) od 27.-31.7.2020. godine (škole same određuju točne datume za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja i objavljuju ih u natječaju te na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole). 
Kandidati koji upisuju programe obrazovanja za vezane obrte (JMO programe) dužni su, pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, dostaviti školi liječničku svjedodžbu medicine rada i sklopljen ugovor o naukovanju.

Kandidati koji u školu ne dostave potrebnu dokumentaciju gube pravo na upis i upućuju se na jesenski upisni rok.

Kandidati koji su temeljem propisane dokumentacije ostvarili određeno pravo na dodatne bodove ili izravan upis, a u sustavu je označeno da imaju to pravo, tu dokumentaciju su dužni donijeti srednjoj školi pri upisu. Ako se ustanovi da dokumentacija ne postoji ili nije vjerodostojna, kandidat gubi pravo na upis i upućuje se na jesenski upisni rok koji počinje 21.8.2020. godine.


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku
Administrator / datum: 6. 7. 2020. 23:34

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., dana 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana. 
Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja 2020. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 12. srpnja 2020.
Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 25. srpnja 2020. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji 
„Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 
Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 
Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji
 „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“. 


[OPŠIRNIJE]Objava konačnih ljestvica poretka za učenike s teškoćama
Administrator / datum: 6. 7. 2020. 22:25

8. srpnja 2020. godine, u 10:00 bit će objavljene konačne ljestvice poretka za učenike s teškoćama u razvoju. Na konačnim ljestvicama poretka nalaze se samo učenici koji su u preliminarnom rangiranju ostvarili pravo upisa. 
Učenici s teškoćama u razvoju ne nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave) već oni zajedno s ostalim učenicima upisnicu i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis dostavljaju osobno ili elektroničkim putem u srednju školu u kojoj su ostvarili upis od 27. – 31. srpnja (kako škole same odreduju točne datume za osobno zaprimanje upisnica i ostale dokumentacije potrebne za upis unutar tog roka potrebno se o točnim datumima raspitati direktno u srednjoj školi). 
Učenici s teškoćama u razvoju koji nisu ostvarili pravo upisa mogu pokušati ostvariti upis redovitom prijavom ili ponoviti postupak preliminarnog rangiranja u jesenskom upisnom roku kada će moći prijaviti programe u kojima je ostalo slobodnih upisnih mjesta.


[OPŠIRNIJE]Snimka prošlogodišnjih webinara za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole
Administrator / datum: 31. 5. 2020. 22:54

Na mrežnim stranicama CARNET-a dostupne su snimke webinara  na temu provedbe  elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole.
1. Upis u srednju školu u šk.god. 2019./2020. 

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13398

2. Unos prigovora
 
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13118

3. Prijave za upis u razredne odjele za sportaše
 https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13119

4. Prijava obrazovnog programa
 
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13120

5. Prijava paralelnog obrazovnog programa
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13174

6. Pretraga obrazovnih programa
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13122


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju