preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Anketa
Koji od zabavnih događanja u školi biste odabrali i u njima sudjelovali?
RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Škola za život

Molimo sve učenice i učenike petih i sedmih razreda, koji su postpisali suglasnost za praćenje i evaluaciju eksperimentalnog programa Škola za život, da popune online upitnik na sljedećoj poveznici: https://upitnik.carnet.hr/index.php/379319?lang=hr 
Za pristup upitniku korstite token (šifru) koji ste dobili u školi. Rok za popunjavanje upitnika je do 24.12., a očekivano trajanje odgovaranja je oko 15 minuta.

ZIMA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 628556
Ovaj tjedan: 133

Vjeronaučna olimpijada

Na dodatnu nastavu iz vjeronauka uključeni su učenici 7. i 8. razreda. Teme kojima se bave određene su od strane Nacionalnog katehetskog ureda za svaku pojedinu godinu. Ove godine tema je Obitelj u Božjem naumu.
Uvijek se radi o temama koje su povezane s nastavnim gradivom, ali se ne rade u sklopu redovne, odnosno izborne nastave zbog opširnosti građe za natjecanje. Učenici se svake godine trude proširiti svoje znanje dodatnim sadržajima.

Ove godine u Vjeronaučnu olimpijadu bili su uključeni: Patricija Pavlović, Jana Škrinjar i Magdalena Cestar  iz 7. b razreda, Tomislav Milec i Petra Žiher iz 8. a razreda te Ena Mihin i Lana Domjan iz 8. b razreda.
Voditeljica:
Monika Koren

Razgovarali smo s učenicima koji su sudjelovali na Županijskom natjecanju iz vjeronauka.

1. Od kuda ljubav prema Vjeronauku?

U obitelji svi smo orijentirani prema Crkvi. Posjećujemo Mariju Bistricu i Trsat pa je  normalno da se bavim time. (Ena Mihin, 8. b)
Od malena živim u religioznoj obitelji, hodam u Crkvu na mise i sve događaje. (Lana Domjan, 8. b)
Ljubav prema Vjeronauku uglavnom sam naslijedila od roditelja jer su me od malena usmjeravali na put vjere. Vjeru sam počela još više razvijati dolaskom u Vjersku grupu u vrtiću. Tu se zapravo rodila najveća ljubav prema Vjeronauku. (Magdalena Cestar, 7. b)
Htio sam naučiti nešto više o našoj vjeri. (Tomislav Milec, 8. a)

2. Kako si se pripremao/pripremala za natjecanje?

Za natjecanje sam se pripremala s mentoricom Monikom Koren te s učenicima koji su sa mnom polazili dodatnu nastavu. (Ena Mihin, 8. b)
Pripremala sam se s učenicima koji su išli sa mnom na natjecanje te uz pomoć vjeroučiteljice Monike Koren. (Lana Domjan, 8. b)
Za natjecanje sam se pripremala uz pomoć skripte koju mi je dala vjeroučiteljica. Kod kuće sam proučavala skriptu i učila sadržaj da bih postigla željene rezultate. (Magdalena Cestar, 7. b)
Učio sam svaki dan. (Tomislav Milec, 8. a)

3. Misliš li se i u budućnosti baviti Vjeronaukom?

Da. Umjesto etike odabrat ću vjeronauk i dalje polaziti dodatnu nastavu. (Ena Mihin, 8. b)
Mislim sudjelovati u natjecanjima i naučiti još puno toga o našoj i drugim vjerama, o ljudima  koji su doprinijeli vjeri. (Lana Domjan, 8. b)
U budućnosti bih željela i dalje ići vjerskim putem. Razmišljam čak i o studiju teologije, ali u to još nisam potpuno sigurna. Svakako ću ostati u svojoj vjeri, ako ne studijem teologije onda zborskim pjevanjem i sl. (Magdalena Cestar, 7. b)
Nisam siguran, ali natjecanje će mi ostati u dobrom sjećanju. (Tomislav Milec, 8. a)


       

preskoči na navigaciju