preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871562
Ovaj tjedan: 520
Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica

Čega se najbolje sjećate iz osnovne škole?
Niže razrede osnovne škole polazio sam u PŠ Radovec. Rado se sjećam toga razdoblja, mada je škola bila u derutnom stanju i nakon mog završenog četvrtog razreda je zatvorena. S radošću se sjećam svoga svakodnevnoga putovanja puna četiri km do škole, za koji su današnja djeca uskraćena, jer su to bila najljepša međusobna druženja. U više razrede išao sam u Babinec  gdje nam je bilo bliže, ali nas je u razredu bilo puno više.

Kojih se učiteljica i učitelja posebno sjećate?
Posebno se sjećam učiteljice Inge Štajcar  koja mi je bila razrednica. U školi sam dobio puno znanja, učitelji su bili pristupačni i bez problema smo se upisivali u srednju školu. Dolazili smo s istim znanjem kao i djeca iz gradske sredine. Kako me zanimala glazba, u višim razredima svirao sam u tamburaškoj grupi kod učiteljice Marije Jug. Rado se sjećam i učitelja Zvonka Pizeka kao i mnogih drugih s kojima se i dandanas susrećem. U to vrijeme učitelji su bili pokretači razvoja sela i sve što se bitno dogodilo, dogodilo se na inicijativu učitelja.

Jeste li tada slutili da ćete biti načelnik Općine?
Nisam se pripremao da budem političar, ali...

Kakav je Vaš pogled, kao načelnika Općine, na školu danas?
Kao načelnik Općine zadovoljan sam kadrom, radom i nastupom naših učitelja koji u današnje vrijeme trebaju trošiti puno više energije da bi prenijeli djeci sve što je potrebno za daljnje školovanje i uključivanje u srednjoškolsko obrazovanje. Posebno sam zadovoljan suradnjom škole i Općine te se nadam da ćemo i dalje zajedno raditi na podizanju standarda u školi, kako bi se naša djeca mogla upisivati u srednje škole.

 

preskoči na navigaciju