preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 1039371
Ovaj tjedan: 1363

Da je knjiga čovjekov najbolji prijatelj, jasno potvrđuju učenice naše škole koje su se uključile u natjecanje pod nazivom Čitanjem do zvijezda. Ovaj kviz u znanju i kreativnosti projekt je Hrvatske mreže školskih knjižničara. Namijenjen je učenicima od petog do osmog razreda. Ima mnogo plemenitih ciljeva od kojih su najvažniji: potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje; unapređenje životnih vještina i sposobnosti učenika; organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena. Natjecanje se sastoji od dva dijela: kviza znanja (ekipno) i prezentacije plakata (pojedinačno). Za sudjelovanje u kvizu znanja potrebno je pročitati tri predložena književna djela. Jedan učenik na zadanu temu izrađuje plakat i prezentira ga na županijskom natjecanju.

Ove zaljubljenice u čitanje pokazuju kako druženje s knjigom otvara vrata jednom novom svijetu i dopušta nam zavirivati u nepoznato, upoznavati mjesta na kojima nikada nismo bili, dobre i loše ljude, razne predviđene i nepredviđene situacije. Knjiga je sastavni dio našega života jer nas nečemu nauči ili barem podsjeti na već naučeno, a zaboravljeno.

Voditeljica: Maja Soldatek

 

Razgovarali smo s učenicama koje su sudjelovale na Županijskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda".

1. Od kuda ljubav prema čitanju?

Još kao mala voljela sam čitati. Čitala sam i sanjarila otvorenih očiju. Uz knjige sam maštala i naučila svašta. (Petra Cestar, 6. a)
Volim trošiti vrijeme čitajući. Sviđa mi se misao da čitajući širimo rječnik, iako toga nismo ni svjesni. (Vida Kelić, 6. a)

2. Kako si se pripremala za natjecanje?

Polazila sam grupu koju je vodila učiteljica Hrvatskoga jezika Maja Soldatek. Tu smo razgovarali i odgovarali na pitanja vezana uz sadržaje knjiga koje su bile određene za ovogodišnje natjecanje Čitanjem do zvijezda. I naravno, čitala sam knjige. (Petra Cestar, 6. a)
Čitala sam knjige i učila po pitanjima koja nam je pripremala učiteljica. (Vida Kelić, 6. a)

3. Misliš li se i u budućnosti baviti čitanjem?

Naravno, čitanje će mi ostati jedan od hobija. Volim čitati i ništa to neće promijeniti. (Petra Cestar, 6. a)
Nadam se da ću jednom kad odrastem još više vremena provoditi čitajući. (Vida Kelić, 6. a)

 

 

     

preskoči na navigaciju