preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871144
Ovaj tjedan: 102
Majda Vizjak, učiteljica Engleskoga jezika

Kako Vam se svidjelo pohađati našu školu?
Pohađati osnovnu školu bilo je prekrasno, naročito prva četiri razreda koja su mi ostala u lijepom sjećanju. Škola je bila mjesto druženja s prijateljima, mjesto zabavljanja, prvih simpatija…

Je li Vaše školovanje u osnovnoj školi utjecalo na ono čime se danas bavite?
Naravno, osnovna škola predstavlja temelj na koji se nastavlja graditi sve ostalo. Na moje školovanje i ovo čime se danas bavim najviše je utjecala učiteljica Krobot koja mi je predavala u prva četiri razreda.

Jeste li bili zadovoljni svojim uspjehom u školi i kakav je on bio?
Kroz osnovnoškolsko obrazovanje bila sam odlična učenica i nikad nije bilo nikakvih problema.

Kako je uspjeh u školi utjecao na Vaš profesionalni razvoj?
Kada je uspjeh odličan, onda jako dobro utječe na osobni profesionalni razvoj  kroz srednju školu, fakultet i dalje kroz život.

Koje se osnovnoškolske učiteljice posebno sjećate i zašto?
Učiteljica Božena Krobot koja mi je predavala u  prva četiri razreda ostala mi je u posebnom sjećanju. Bila je jako draga, nježna i vrlo susretljiva, a to je upravo ono što djeci treba kada dođu u školu. U višim razredima  bila je to učiteljica Ljiljana Hrašćanec koja mi je predavala Engleski jezik  i dala jako dobar temelj za moje buduće zanimanje, te učiteljica Mirjana Majnarić zbog koje sam obožavala povijest. Zapravo, za svaku učiteljicu i učitelja mogla bih napisati puno toga lijepoga.

Koji Vam je predmet u osnovnoj školi bio najbolji, a koji najgori i zašto?
Bilo ih je više, ali među boljima bili su:
Engleski (naravno), povijest, biologija, tjelesni (najviše zbog sportskih natjecanja u kojima sam sudjelovala i nezamjenjivog učitelja Borisa Jamnika). Nijedan predmet ne bih mogla navesti kao najgori.

Što Vas je potaknulo da postanete učiteljica?
Učiteljica sam postala prvenstveno zbog toga što volim djecu, smatram da im mogu puno dati i odgojno i obrazovno. Najsretnija sam što vidim da mi se to na neki način vraća, da imamo zajednički „jezik“.

Kako je stajati s druge strane katedre - biti učiteljica i poučavati djecu?
S druge strane katedre je jako lijepo, ugodno i poučno. Kada ste svjesni da ste i vi samo čovjek s manama i vrlinama, pa na taj način gledate i pristupate i djeci. Nema ljepšeg kada se kasnije sretnete s njima i pozdrave vas od srca, pa vidite da im je drago što su vas sreli. Po tome znate da niste pogriješili svoj put. Da danas ponovno moram birati buduće zanimanje, opet bih odabrala isto.

   

preskoči na navigaciju