preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871583
Ovaj tjedan: 541
Dan škole2013.

Sportskim aktivnostima započeli obilježavanje Dana škole

Nenastavni dan, bogat cjelodnevnim aktivnostima, zabavnim sadržajima i druženjima, obilježen je 8. svibnja 2013. godine kao Dan škole.
Sve je započelo u 8:00 sati svečanom himnom i pozdravnim govorom ravnateljice Nevenke Turščak. Uslijedila je zajednička tjelovježba svih učenika i učitelja kojom su pokazali kako se u našoj školi redovito provodi zdravstveni odgoj. Vježbe oblikovanja demonstrirao je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, Predrag Dobrotić. Učenici predmetne nastave sportske su aktivnosti nastavili momčadskim igrama. Tako su učenici 5. i 6. razreda igrali Graničar. Dok su se djevojčice 7. i 8. razreda natjecale u odbojci, dječaci 7. i 8. razreda svoju su sreću okušali u nogometu. Tijekom odvijanja sportskih sadržaja, u holu škole, prezentirani su svi projekti koji su ostvareni u šk. god. 2012./2013. zajedničkom suradnjom učenika i učitelja. Učenici razredne nastave OŠ Cestica taj su dan obilježili u veselom raspoloženju uz tjelovježbu, igre, pjesme brojalice, ritmiku. Učenici su sa svojim učiteljicama ozbiljno shvatili i prihvatili poruku: „Zdrav duh u zdravom tijelu“. Nakon završenih aktivnosti, svi su zračili pozitivnom energijom.

Učenici PŠ Lovrečan nakon uvodnog zagrijavanja uz vježbe oblikovanja, krenuli su u dugu šetnju po  našim bregima. Po povratku još su se i poigrali na igralištu.

Neizostavno je spomenuti i revijalnu utakmicu između učitelja naše škole i predstavnika Školske knjige. Neizvjesno i napeto bilo je do samoga kraja. No, naši su učitelji izvukli deblji kraj pa smo na pobjedi morali čestitati predstavnicima Školske knjige.

Kao šećer na kraju – natjecateljski show Max traži zvijezdu   

Drugi dio programa i obilježavanja Dana škole započeo je u jednako tako uzbudljivom, napetom i pozitivnom natjecateljskom duhu. Od 17:30 sati svi prisutni uživali su u pjesmama školskog benda Čista petica koji je svojim nastupom još dodatno ugrijao atmosferu. Središnje događanje večeri bilo je ipak finalno natjecanje mladih talenata pod nazivom Max sucht den Superstar koje je započelo u 18:00 sati. U natjecanju koje se odvija na njemačkom jeziku sudjelovali su učenici iz 16 škola. Uz jedanaest škola iz Varaždinske županije (OŠ „Ante Starčević“ Lepoglava, OŠ Breznički Hum, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Radovan, OŠ Vinica, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ Vidovec, II., IV. i VI. OŠ Varaždin), tri iz Međimurske županije (OŠ Donja Dubrava, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Sv. Juraj na Bregu i OŠ Sveti Martin na Muri), sudjelovali su i predstavnici OŠ Cirkulane-Zavrč iz susjedne nam Republike Slovenije, te iz Republike Bosne i Hercegovine predstavnici OŠ „Fra Lovro Karaula“ iz Livna. Svojim odazivom svečanost ove manifestacije uveličali su i načelnici općina Cestica i Vidovec, ravnatelji škola, mentori, roditelji, učitelji.

Među najbrojnijim navijačima bili su učenici škola koji su došli bodriti svoje predstavnike. Dobrodošlicu svim natjecateljima, posjetiteljima i navijačima poželjela je i ravnateljica škole. S nekoliko prigodnih riječi prisutnima se obratio i načelnik općine Mirko Korotaj. U uvodnom dijelu programa pjesmom Nur ein Wort prisjetili smo se prošlogodišnjih pobjednica Sare Samec i Sare Pevec iz IV. OŠ Varaždin. Cijeli program priredbe na hrvatskom jeziku vodile su učenice Elena Ivančić i Marija Majhen, a na njemačkom jeziku izvještavala nas je učenica Teodora Gerbus.

Svaka se škola predstavila jednom točkom, u kojoj su natjecatelji pokazali koliko su zapravo vješti pjevači, glumci ili plesači. Sve izvedene točke imale su jasnu povezanost s njemačkim jezikom. Našu je školu pjesmom Hallelujah hrabro predstavljala učenica Paula Mesek. Nastupe izvođača pod budnim je okom pratio stručni žiri u čijem su sastavu bili: Irena Horvatić Čajko, predsjednica Hrvatskog društva i profesora njemačkoga jezika; Thorsten Reiter, predsjednik Centralnog ureda za vanjsko školovanje pri ambasadi Savezne Republike Njemačke i DSD programa u Republici Hrvatskoj; Marius Schiener, redatelj i docent na Bečkom konzervatoriju za glumu te dopredsjednik Europskog kulturnog kruga; Sofija Cingula, profesorica u Glazbenoj školi Varaždin, cijenjena mezzosopranistica; Christian Lack, predsjednik Austrijskog kulturnog foruma. Za vrijeme vijećanja žirija, trajao je zabavni program u kojemu su nastupili gosti iz Bosne i Hercegovine, zbor Gimnazije iz Ormoža te neizostavni školski bend Čista petica.

A ovako je izgledala konačna odluka žirija: treće mjesto i nagradu od 300 kuna osvojile su  Željka Fajfar i Dora Turk iz OŠ Sveti Martin na Muri pjesmom Jemand den ich mal kannte; drugo mjesto i 400 kuna pripalo je Luciji i Loreni Brašnić iz II. OŠ Varaždin za pjesmu Heidenroeslein, a pobjedničko postolje i nagradu od 500 kuna zauzela je Dijana Papec iz OŠ Vidovec koja je izvela pjesmu Ja.  Posebnu pohvalu žirija dobila je Minea Gabrovec iz OŠ Cirkulane-Zavrč za pjesmu Ich leb' im Traum.  Svim sudionicima natjecanja bili su uručeni poklon paketi Školske knjige i diplome.                                    

Ovim putem veliku zahvalu upućujemo našim sponzorima Varaždinskoj županiji, Općini Cestica, Školskoj knjizi, pekarni Petra, PIK-u Vrbovec, mesnici Kuča, Voću Varaždin  koji su pomogli u realizaciji ovogodišnjeg showa, a isto tako posebnu zahvalnost zaslužuju i zaklada Donauschwäbische Kulturstiftung i udruga Europäischer Kulturkreis koje su pokretači samog projekta Max sucht den Superstar.

preskoči na navigaciju