preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 1039371
Ovaj tjedan: 1353
Božićno druženje

Početkom školske godine 2013./2014. učiteljica Jelena Šinjur predložila je  ravnateljici škole da umjesto uobičajene božićne priredbe organiziramo Božićno druženje na kojemu će učenici prodavati ukrase i predmete koje budu izradili zajedno s učiteljima na izvannastavnim aktivnostima. Ravnateljica je ideju iznijela na Učiteljskom vijeću koje je s oduševljenjem prihvatilo prve zadatke u organizaciji druženja. 

I tako je sve počelo!

Cijeli listopad, studeni i prosinac učenici izrađuju predmete koje će izložiti na štandovima u tjednu prije Božića. Predbožićno raspoloženje i uzbuđenje  raste sve više dolaskom štandova iz susjednih škola.
Hoće li
prvo Božićno druženje uspjeti?
Učenici s učiteljima osmišljavaju kako najbolje ukrasiti svoj štand.  Izlažu  božićne čestitke,  ukrase za bor, sapune, vjenčiće, drvene ukrase, jaslice, ukrase od tkanine, poklon vrećice…
Osim učenika naše škole ovom se humanitarnom druženju svojim proizvodima uključuju i udruge naše Općine: Udruga mladih Hiperaktivni, Udruga umirovljenika,  Udruga ručnih radova Vezilje.
Toga  poslijepodneva naše  školsko dvorište polako postaje prava božićna čarolija koju svojim dolaskom obogaćuju roditelji, bake, djedovi, ujaci, tetke i mnogi posjetitelji iz susjednih općina. Uživamo u pjesmama Pjevačkoga zbora OŠ Cestica, Dječjeg zbora župe Križovljan, ženske klape Angeluš i Muškog vokalnog ansambla župe Križovljan. Također nas pjesmom i plesom uvijek razvesele učenici PŠ Lovrečan.
Nakon kratkog programa i pozdravne riječi ravnateljice, posjetitelji kupuju bonove kojima kreću u kupnju poklona za svoje najbliže. Svi učenici s  jednakim su  žarom posjetiteljima prezentirali svoje uratke te time pridonijeli vrlo uspješnoj realizaciji Božićnoga druženja. Nakon „naporne“ kupovine posjetitelji su se mogli okrijepiti toplim napicima, klipićima, langušima…
Novac koji smo prikupili nadmašio je sva očekivanja pa smo odmah zaključili da će svake godine u vrijeme adventa naše školsko dvorište postati življe i toplije. Sav prihod s prvog druženja  namijenili smo najpotrebitijim učenicima.  

Poučeni iskustvima od prošle godine, za drugo Božićno druženje pripremali smo se još više i unijeli nešto novo. Tako se na jednom  od štandova mogla  kupiti  domaća tjestenima koju su pripremile naše vrijedne kuharice i čistačice. Marljive mame naših učenika ispekle su raznolike božićne kolačiće koje su posjetitelji mogli kupiti, a svojim se proizvodima uključuje i  Interesni odbor mladih HNS-a Cestica.
Prikupljenim novcem s drugog Božićnog druženja opremili smo  školu tehničkom opremom i pomagalima  potrebnim za izvođenje nastave.

Tradicija se nastavlja… Treće je Božićno druženje organizirano u školskoj dvorani kada sve počinje  priredbom.
Hvala svim učiteljima, učenicima, ravnateljici, pedagoginji, kuharicama, čistačicama, knjižničarki, roditeljima! Zahvaljujemo i svim  sponzorima koji su dosada sudjelovali u realizaciji Božićnog druženja.

 

     

preskoči na navigaciju