preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871559
Ovaj tjedan: 517

Predavanja i radionice o prvome hrvatskome pismu: GLAGOLJICA

Viši razredi nastavili su s upoznavanjem  našeg starog, već gotovo zaboravljenog pisma glagoljice. Prvu radionicu održali su, 20. svibnja 2009. godine, učenici Barbara Hohnjec, Valentina Pongračić, Marino Korotaj i Emanuel Obadić s učiteljicom Katicom Obadić. To su bila predavanja uz prezentacije na  temu glagoljice, o prvoj hrvatskoj početnici te o sudjelovanju na Maloj glagoljskoj akademiji u Roču. Nakon toga svi učenici i prisutni gosti uključili su se u rad različitih radionica.              

Literarna grupa uz pomoć Marte Banfić stvarala je uz moto: Naš kaj je naš znak i te uratke izvela u programu, dok je Dramska grupa dovršavala scenski nastup pod nazivom: Igramo se glagoljice. Vodile su ga Jelena Kreć, Željka Posavec-Malok i Marija Kadi.

Mirjana Voćanec, Ivanka Hohnjec i Majda Vizjak vodile su radionicu koja je izrađivala privjeske za ključeve i ogrlice s glagoljskim slovima, a Gordana Ivančić i Tatjana Skupnjak Žagi izrađivale su straničnike s mudrim izrekama napisanima latinicom i glagoljicom.

Glagoljašku pisarnicu vodila je Katarina Juričinec i u njoj su nastali zanimljivi radovi na keramičkim pločicama, a Marela Levačić-Žamić izradila je s učenicima veliku sliku s motivima našega kraja.

Veselo je bilo u Igraonici koju su vodile Nives Horvat i Željka Dugi. Izradile su različite igre koje su se mogle odgonetavati uz pomoć glagoljice i matematike.
Marija Krobot vodila je
Vjeronaučnu radionicu i učenici su izradili krunicu s temom naših crkvi i kapela, a Katica Erlih potaknula je učenike da iz papira izrađuju prometala.
Sva događanja pratila je
Medijska grupa koju su vodili Željka Tomašić, Stipo Papić i Krešimir Golub.
U isto vrijeme učenici nižih razreda stvarali su u
radionicama vođeni ekološkom temom.   

     

preskoči na navigaciju