preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871560
Ovaj tjedan: 518
 

UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2022./2023.

https://srednje.e-upisi.hr

PRIJAVE KANDIDATA U SUSTAV NISpuSŠ

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023., prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 23. svibnja 2022. godine iza 12:00 sati.

Kandidati se u sustav prijavljuju putem mrežne stranice srednje.e-upisi.hr s početkom u 12 sati. Prijave u sustav bit će moguće tijekom cijelog upisnog razdoblja. Nakon ulaska u sustav, kandidati moraju pregledati svoje podatke na kartici "Moji podaci" i eventualne nepravilnosti (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda i sl.) prijaviti svom razredniku.

Prijave obrazovnih programa za redovite kandidate počinju 25. lipnja 2022.

Kandidati izvan redovitoga sustava obrazovanja registriraju se klikom na "Registracija". Registracija također započinje 23. svibnja 2022. godine iza 12:00 sati, pri čemu će registracija za kandidate s teškoćama u razvoju izvan redovitog sustava obrazovanja trajati do 6. 6. 2022., a registracija za ostale kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja do 1. 7. 2022. Nakon što kandidat unese sve potrebne podatke, registraciju šalje klikom na gumb "Pošalji registraciju". Kandidat je u elektroničkom obliku kreirao registracijski obrazac koji se automatski šalje kandidatu na e-mail adresu koju je upisao tijekom popunjavanja registracijskog obrasca i Središnjem prijavnom uredu. Nakon primitka obrasca u elektroničkom obliku i provjere osobnih podataka, Središnji prijavni ured zaključit će registraciju kandidata slanjem poveznice za odabir vlastite lozinke e-mailom. Nakon što e-mailom dobiju poveznicu, kandidati odabiru vlastitu lozinku. Pomoću svoje e-mail adrese koju su upisali prilikom registracije i odabrane lozinke, kandidati se prijavljuju na mrežnu stranicu srednje.e-upisi.hr.

Iznimno daroviti kandidati koji žele upisati srednju glazbenu ili plesnu školu, a još uvijek nisu završili redovito osnovno obrazovanje, za aktivaciju u sustavu trebaju se javiti izravno srednjoj glazbenoj, odnosno plesnoj školi koju žele upisati. Nakon aktivacije, za prijavu u sustav koriste se svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr.

Kandidati koji žele upisati pripremne programe srednje glazbene ili plesne škole, a još uvijek nisu završili redovito osnovno obrazovanje, za aktivaciju u sustavu trebaju se obratiti srednjoj glazbenoj školi, odnosno plesnoj školi koju žele upisati. Nakon aktivacije, za prijavu u sustav koriste se svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr.

Kandidati koji već pohađaju redoviti program obrazovanja srednje škole, a ove godine žele upisati pripremne programe glazbene ili plesne škole ili srednju glazbenu i/ili plesnu školu, za aktivaciju u sustavu trebaju se obratiti srednjoj glazbenoj ili plesnoj školi koju žele upisati. Nakon aktivacije, za prijavu u sustav koriste se svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr.

 

Prijava kandidata s teškoćama u razvoju

Kandidati s teškoćama u razvoju se od 23. svibnja 2022. do 6. lipnja 2022. godine javljaju županijskim upravnim odjelima odnosno Gradskome uredu za obrazovanje Grada Zagreba koji će im pomoći u odabiru srednje škole koja provodi jedan od programa za koji je kandidat dobio stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 
Tom prilikom roditelji i kandidat iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema programima koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje naveo u svome stručnom mišljenju - roditelji će upisnom povjerenstvu županijskog upravnog odjela na predviđenom obrascu navesti obrazovne programe i srednje škole koje izvode te programe redom kako bi željeli da ih kandidat upiše. Županijski upravni odjeli odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba unosit će navedene odabire od 26. svibnja do 17. lipnja 2022. godine.
Na navedenom obrascu roditelj i kandidat mogu navesti onoliko škola koliko ih izvodi navedene programe. Potom će upisno povjerenstvo županijskog upravnog odjela u sustav NISpuSŠ unijeti navedene odabire za pojedine kandidate. Kandidati će na stranici srednje.e-upisi.hr kada se prijave imati karticu Moj odabir, na kojoj će vidjeti programe koje im je unio županijski upravni odjel. Nakon ovog postupka zatvorit će se mogućnost unosa odabira, a navedeni kandidati rangiraju se na zasebnim ljestvicama poretka temeljem ostvarenog ukupnog broja bodova utvrđenog tijekom postupka vrednovanja, u programima obrazovanja za koje posjeduju stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.
Provođenje dodatnih provjera za kandidate s teškoćama u razvoju i unos rezultata u sustav bit će 23. lipnja, preliminarno rangiranje odvit će se 23. i 24. lipnja, a objava konačnih ljestvica bit će 24. lipnja.
U školama u kojima je to uvjet za upis, kandidati moraju zadovoljiti i na dodatnim provjerama, a upisna povjerenstva županijskog upravnog odjela, u slučaju prijave takvih programa, dužna su o tome obavijestiti kandidata. Također, napominjemo da ukoliko je škola postavila bodovni prag, on vrijedi i za učenike s teškoćama u razvoju. Sam poredak programa na listi prioriteta koji će roditelji i kandidat iskazati upisnome povjerenstvu županijskog upravnog odjela ne jamče niti osiguravaju da će se kandidat uistinu i upisati u onaj obrazovni program koji su naveli kao svoj prvi izbor – konačan upis ovisi i o drugim kandidatima s teškoćama u razvoju na ljestvici i njihovom broju bodova te broju upisnih mjesta za kandidate s teškoćama u razvoju u pojedinome razrednome odjelu, a sukladno Državnome pedagoškome standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja.
Sukladno članku 9. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, dostupnom ovdje, kandidati s teškoćama u razvoju koji imaju rješenje o primjerenome programu obrazovanja, a koji pristupaju provjeri posebnih znanja imaju pravo na prilagodbu ispitne tehnologije.

Prijava kandidata u razredne odjele za sportaše

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 23. do 31. svibnja 2022. godine. 
Na navedenoj kartici u polju „Sportovi“ iz padajućeg izbornika se odabire sport, a potom se prikaže polje u koje se unosi ime kluba i polje s padajućim izbornikom za odabir mjesta u kojem se klub nalazi. Moguće je unijeti više od jednog sporta, klikom na gumb „Dodaj novi sport". Nakon odabira sporta, kluba i mjesta u kojem se klub nalazi potrebno je kliknuti na gumb "Pohrani“ kako bi uneseni podaci ostali spremljeni u sustavu.
Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku. 
Kandidati koji u navedenome roku ne iskažu interes za upis u razredne odjele za sportaše neće biti u mogućnosti odabrati programe obrazovanja koji imaju razredne odjele za sportaše. Također, a s obzirom da iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni kandidati koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne programe i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu. 
Detaljne informacije o bodovanju kandidata za sportske odjele pročitajte u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole koji je dostupan ovdje.
Sukladno članku 14. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza. Nacionalni sportski savezi provode rangiranje prijavljenih kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Središnjem državnom uredu za sport. Konačna ljestvica poretka kandidata utvrđuje se zbrajanjem bodova dobivenih prema kriterijima sportske uspješnosti te zajedničkog i dodatnog elementa vrednovanja, a u slučaju dijeljenja zadnjeg mjesta na ljestvici, i aktivacije posebnog elementa vrednovanja.


Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. možete pronaći u publikacijama:

- „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2022./2023. – Idemo u srednju!- redovni učenici“ (za učenike koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj)
"Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava" (za kandidate koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, kandidate koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za kandidate koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2022. godine)
- "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.- Idemo u srednju!!! - učenici s teškoćama u razvoju" (za učenike s teškoćama u razvoju koji se prijavljuju preko ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba).
-
"Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.- Idemo u srednju!!! - kandidati koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše"
- Primjer bodovanja za školsku godinu 2021./2022. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).
Od iznimne je važnosti da svi kandidati pročitaju navedene publikacije.

 

POMOĆ I PODRŠKA

Ako imaš dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz rad sa sustavom, možeš kontaktirati CARNET-ovu Podršku obrazovnom sustavu (radnim danom od 8:00 do 20:00).
Molimo te da kod svakog upita OBAVEZNO navedeš sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Korisničku oznaku
  • Kontakt telefon/mobitel
  • Detaljan opis problema uz sve informacije za koje smatraš da bi mogle pridonijeti bržem rješavanju tvog upita
     

E-pošta: helpdesk@skole.hr
Telefon: 01 6661 500

Ako se želiš pridružiti Viber info-kanalu gdje se objavljuju sve važne informacije i rokovi vezani uz prijave i upis u srednje škole, klikni na ovu poveznicu

 

KORISNIČKE UPUTE: preuzmi OVDJE

preskoči na navigaciju