preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871561
Ovaj tjedan: 519
Dani otvorenih vrata 2012.

I ove godine 16. V. obilježili smo Dan škole. Bio je to nenastavni dan s brojnim aktivnostima i radionicama te svečanim programom u popodnevnim satima.
Aktivnosti su započele u 14 sati Kvizom znanja iz hvatskog jezika za sve učenike. Naši su MIH-ovci, sa svojom učiteljicom, Katicom Obadić, osmislili zanimljiva pitanja. Podijeljeni u tri skupine po pet učenika, učenici su pokazali zavidno znanje iz svih područja Hrvatskog jezika.
Nakon Kviza učenici su sudjelovali u radionicama za koje su se prethodno opredijelili.

Tako su mogli izabrati Scensku radionicu koju su vodile učiteljice Željka Posavec-Malok, Željka Tomašić i Jelena Šinjur.
Radionicu Postani detektiv! Otkrij šifriranu poruku! vodile su školska knjižničarka Tatjana Skupnjak-Žagi, učiteljice Monika Koren, Ivana Gerić i Mirjana Voćanec.
Zid mudrosti bila je radionica učiteljice Ivanke Hohnjec i Majde Vizjak, a radionicu Znanstvene čarolije vodio je učitelj Stipo Papić te učiteljice Ana Ernoić, Emina Ister i Janja Geček.
Za vrijeme trajanja radionica, iz predvorja naše škole, odjekivali su zvuci pjesama koje je izvodio naš već dobro poznati školski bend Čista petica.
Učenici PŠ Lovrečan zbog lošeg su vremena odgodili planirano pješačenje. Pogledali su animirani film Čudesna šuma nakon čega je organizirana pričaonica i likovna radionica.
Učenici razredne nastave OŠ Cestica na raznolik, šarolik i zanimljiv način obilježili su Dan škole.
Prvi razredi osmislili su radionicu „Otisci dlanova“ (rad s temperama i prstićima). Roditelji su im bili pomoć i motivacija.
Drugi razredi su izrađivali križeve iz različitih prirodnih materijala (latice cvijeća, slama, zrnje kukuruza, suho lišće…). Radionica „Naši križevi“ uspješno je odrađena uz pomoć i podršku jednog dijela roditelja.
Treći i četvrti razredi okušali su se na sportskom terenu igrajući „Graničar“ (međurazredna natjecanja). Nakon prve utakmice potjerala nas je kiša u razrede gdje smo nastavili rad u radionici „Kviz znanja“. I učenici i roditelji bili su oduševljeni ovakvim obilježavanjem Dana škole – puno akcije, uzbuđenja, veselja i pozitivnog natjecateljskog duha.

Dan je završio svečanim programom na koji su bili pozvani roditelji i gosti.

 

fotografije

preskoči na navigaciju