preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

ZIMA

Škola za život- upitnik

Molimo sve učenice i učenike petih i sedmih razreda, koji su postpisali suglasnost za praćenje i evaluaciju eksperimentalnog programa Škola za život, da popune drugi online upitnik na sljedećoj poveznici: https://upitnik.carnet.hr/index.php/312635?lang=hr
Za pristup upitniku korstite token (šifru) koji ste dobili u školi. Rok za popunjavanje upitnika je do 17.6., a očekivano trajanje odgovaranja je oko 15 minuta.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 693221
Ovaj tjedan: 151

Dodatna nastava iz njemačkoga jezika

CILJEVI AKTIVNOSTI:

  • razvijanje jezičnih vještina (slušanja, govorenja, čitanja, pisanja) potrebnih za receptivno i produktivno služenje jezikom u govornom i pisanom obliku
  •  usvajanje vokabulara, gramatičkih struktura i komunikacijskih uzoraka
  •  razvijanje lingvističkog mišljenja, sposobnosti i navika samostalnog korištenja gramatikom i rječnikom te drugim priručnicima koji sadrže obavijesti o jeziku
  • upoznavanje osobitosti zemalja i naroda čiji se jezik uči radi razumijevanja jezične i kulturne poruke
  •  priprema za natjecanje

UČENICE: Petra Dobrotić (8. b) i Ena Mihin (8. b)

NOSITELJ AKTIVNOSTI: Krešimir Golub

Razgovarali smo s učenicom koja je sudjelovala na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika.

1. Od kuda ljubav prema Njemačkome jeziku?

Moja ljubav prema Njemačkome jeziku pojavila se već u ranom djetinjstvu. Odrastala sam gledajući njemačke crtiće i razne filmove. Tome je pridonijela i moja obitelj. U Njemačkoj živi moja kuma. Svaki put kada bi ona došla u posjet, pričali bismo i zezali se na njemačkome jeziku. Igrali bismo i razne igre. Tako sam kroz igru i učila.

2. Kako si se pripremala za natjecanje?

Za natjecanje sam se pripremala rješavajući i čitajući razne knjige koje sam dobila od strane učitelja. Učenje mi nije teško palo, a na kraju  je bilo vrijedno truda.

3. Misliš li se i u budućnosti baviti Njemačkim jezikom?

Ne mogu sa sigurnošću odgovoriti na to pitanje, no svakako se nadam da će mi znanje koje sam stekla učeći njemački jezik pomoći u daljnjem školovanju.

(Petra Dobrotić, 8. b)

       

preskoči na navigaciju