preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871560
Ovaj tjedan: 518
Školska pedagoginja

Pedagoginja  Dubravka Žigmund  završila je Filozofski fakultet u Zagrebu – Odsjek pedagogija i stekla zvanje profesor pedagogije. Nakon stečene diplome radila je u Instituciji za prihvat prognanika na poslovima socijalnog radnika, potom u dječjem vrtiću kao odgajatelj i stručni suradnik te u OŠ Petrijanec kao stručni suradnik.  U svibnju 2000. godine zapošljava se u OŠ Cestica. Vrijedno iskustvo stekla je i kao član Komisije za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta u Uredu državne uprave Varaždin.

U školi radi kao stručni suradnik pedagog, a njezino područje rada neposredni je rad sa svim subjektima u školi  i šire. On se očituje u praćenju i uvođenju pripravnika u samostalni obrazovni rad, praćenju vježbenika učitelja, pomoćnika u nastavi te studenata. Posebne zadaće ostvaruju se u sudjelovanju ili koordiniranju timova za kvalitetu, stručnom usavršavanju učitelja te provođenju projekata: Učiti kako učiti, Živim život bez nasilja, Zdrav za 5, Nasilje preko interneta,  Europsko istraživanje jezičnih kompetencija, Poznavanje hrvatskog jezika u djece romske populacije i dr.

 

Voditeljica je preventivnog programa u školi i predsjednica  stručnog povjerenstva škole za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. Također je koordinatorica pomoćnika u nastavi u provođenju projekta Veliki za male. Uvijek je spremna porazgovarati s učenicima o njihovim problemima, planovima i ciljevima pri odabiru zanimanja. Osim pružanja pomoći da se riješe nepoželjne situacije sukoba, pedagoginja  pomaže učenicima koji teže uče čitati, pisati i računati. Uči ih kako učiti. Održava satove razrednika o aktualnim problemima, dječjim pravima  i provodi tematska predavanja za roditelje.

Njeguje dobru suradnju s Centrom za socijalnu skrb, Obiteljskim centrom, školskom ambulantom, Ambulantom za mentalno zdravlje, Zavodom za zapošljavanje, CISOK-om, dječjim vrtićem te lokalnom zajednicom.

"Ljudi se razlikuju ne samo po svojoj sposobnosti
za obavljanje nekog posla, nego i po svojoj volji da rade
."

(Paul Hersey)


    

preskoči na navigaciju