preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školska kuhinja

RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 1027313
Ovaj tjedan: 2839
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Katja Topolovec među pjesnicima u Zlataru
Autor: Administrator , 27. 9. 2011.

Na 42. Zboru malih pjesnika  koji se odvija u sklopu manifestacije Dani kajkavske riječi Zlatar 2011. održanom  u subotu 24.rujna našu je školu uspješno predstavljala Katja Topolovec. Njena se pjesma Babičin kruh svidjela stručnom žiriju te ju je Katja imala prilike izvesti na pozornici.

fotografije


Učenici i dalje maštaju, stvaraju, sanjaju, misle,  i o tome pišu na kajkavskom što je dokaz kako je  kaj zanimljiv, inspirativan, živ i u ova naša globalna vremena. Na raspisani natječaj prispjela je 431 pjesma iz 60 osnovnih škola kajkavskog govornog područja. Žiri u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr. Joža Skok, dr. Ivo Kalinski i prof. Borna Lulić odabrao je 50 pjesama koje su uvrštene u program i objavljene u zbirci.


Katji i meni kao mentoru, bila je čast predstavljati OŠ Cestica po prvi puta na ovom natjecanju.

Gordana Marsenić

 

Babičin kruh

Pu cieli hiži zadiši

Da ga zime vun s peči.

Nema lepšuga duha

Ud vruočega babičinuga kruha.

Zaka je tak posebni

Muoram vam reči:

Prvu, kak prvu,

Peče se v krušni peči.

Melu si ud dumače kuruze napravi,

A kvas se ji diže v zemlenoj tavi.

Z bukovim drievima peč razhajca.

Tiestu miesi obraza vesela.

Babičin kuruzni kruh bi zanaviek jiela

Tua vam je mudrost ciela!





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju