preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Anketa
Koji od zabavnih događanja u školi biste odabrali i u njima sudjelovali?
RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Škola za život

Molimo sve učenice i učenike petih i sedmih razreda, koji su postpisali suglasnost za praćenje i evaluaciju eksperimentalnog programa Škola za život, da popune online upitnik na sljedećoj poveznici: https://upitnik.carnet.hr/index.php/379319?lang=hr 
Za pristup upitniku korstite token (šifru) koji ste dobili u školi. Rok za popunjavanje upitnika je do 24.12., a očekivano trajanje odgovaranja je oko 15 minuta.

ZIMA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 628874
Ovaj tjedan: 459
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zajednički roditeljski sastanak
Autor: Administrator , 9. 9. 2018.

Ravnateljica naše škole, gospođa Nevenka Turščak, održala je 5. rujna 2018. godine roditeljski sastanak sa svim roditeljima naših učenika. Roditelji su primili informacije o organizaciji rada škole i kalendaru za školsku godinu 2018./2019., o tome te da će zimski praznici trajati od 24. prosinca do 11. siječnja, proljetni od 18. do 29. travnja te da će između biti i nekoliko „mini“ odmora od dva do četiri dana.


Roditelji su upoznati i s pravilnicima o izvanučioničnoj nastavi, pedagoškim mjerama; s pravilnikom o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj školi. Između ostalog, ravnateljica je  skrenula pozornost roditelja na kućni red škole, etički kodeks i dress code. Izvijestila je sve prisutne o strateškim dokumentima škole kao što su: Kurikul, Godišnji plan i program rada škole te o raznim protokolima. Vezano uz GDPR, odnosno zaštitu osobnih podataka, objasnila je da su školi potrebne privole roditelja kako bi ona mogla izvješćivati o uspjesima i postignućima učenika, s čime su se roditelji odmah složili.

Novina s kojom su roditelji bili upoznati ticala se produženog boravka. Dvije godine unatrag u školi su radile dvije grupe produženog boravka za djecu romske nacionalnosti, a od ove će se godine u školi održavati još tri grupe produženog boravka za sve učenike naše škole. Tom prilikom ravnateljica je zahvalila Općini koja će sufinancirati jednu grupu, ali i također na likovnim mapama i radnim bilježnicama za koje je isto tako sva sredstva osigurala naša Općina. Ovu promjenu roditelji su dočekali s osmjehom na licu te je podržali velikim pljeskom.

S velikim ponosom ravnateljica je istaknula kako je Osnovna škola Cestica od ove godine „Škola za život“, odnosno škola u kojoj se provodi eksperimentalna kurikularna reforma. Upravo zato učenici prvih, petih i sedmih razreda, njih 178 dobit će tablete i SIM kartice s 2 GB prometa. Jednako tako, zahvalila je Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje je za sve učenike koji su u eksperimentu osiguralo besplatne udžbenike i radne bilježnice. Ravnateljica je pozvala roditelje prvih razreda da uključe svoju djecu na izbornu nastavu informatike koja će se održavati u sklopu redovne nastave, a učenike 2., 3., i 4. razreda da se uključe u projekt Rano učenje informatike za osnovnu škola s naglaskom na STEM kompetencije.

Sastanak je protekao u vedrom i pozitivnom tonu. Roditelji su imali mnogo pitanja na koja su ravnateljica i članovi Školskog odbora uspješno odgovarali te na kraju došli do konstruktivnih rješenja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju