preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja

Anketa
Koji od zabavnih događanja u školi biste odabrali i u njima sudjelovali?
RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Škola za život

Molimo sve učenice i učenike petih i sedmih razreda, koji su postpisali suglasnost za praćenje i evaluaciju eksperimentalnog programa Škola za život, da popune online upitnik na sljedećoj poveznici: https://upitnik.carnet.hr/index.php/379319?lang=hr 
Za pristup upitniku korstite token (šifru) koji ste dobili u školi. Rok za popunjavanje upitnika je do 24.12., a očekivano trajanje odgovaranja je oko 15 minuta.

ZIMA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 628874
Ovaj tjedan: 459
Radionice

Likovne radionice

Učenici često sudjeluju u mnogim likovnim radionicama koje se kontinuirano provode i ostvaruju kroz redovnu nastavu likovne kulture i kroz rad Likovne grupe. Uz individualni pristup svakom učeniku, najčešće organiziran način rada u radionicama jest onaj  u parovima i  grupama, što je izvrsno prihvaćeno od strane učenika, s obzirom da kroz takav način rada njihov kreativni potencijal  dolazi do punog izražaja. Također, takvim se načinima rada stječu neprocjenjiva životna iskustva, znanja te komunikacijske i socijalne vještine uz nezaobilazan razvoj estetskog i likovnog senzibiliteta.
Neke od radionica proteklih godina, ali i neke aktualne:

Šeširi (modeli od kartona, obučeni krep papirom te ukrašeni jutom, gumbićima, žicom…); Gitare (modeli od stiropora, kaširani i oslikani akrilnim bojama); Kamene figurice (pauci, ribe, psići, žabe, bubamare… oslikani akrilnim bojama); Stol i stolice u malom (žičana konstrukcija stola i stolica, kaširana i oslikana temperama); Venecijanske maske, Crno-bijelo u boji, Cipele, Torbice, Nakit, Roboti, Vitraji, Podne lampe, Staro za novo, Mobili, Krugovi, Skulpture od papira

Radionice izrade prirodnih kozmetičkih preparata

U sklopu izvannastavne aktivnosti krEko (Kreativno-ekološke radionice) provode se i radionice izrade prirodnih kozmetičkih preparata kao što su: sapuni, balzami za usne te šumeće kugle za kupanje. Svrha radionica je naučiti kako izraditi prirodne kozmetičke preparate iz jednostavnih, prirodnih, jeftinih i svakodnevnih, najčešće kuhinjskih sastojaka.
Izraditi zdravu, prirodnu, individualnu kozmetiku zapravo je lako i svatko to može učiniti u udobnosti vlastite kuhinje.
Sve što stavimo na kožu ona upija, a u roku od nekoliko sekundi do nekoliko minuta te će tvari završiti u našem organizmu. To je često brže nego da smo istu tvar pojeli. Zato: „Ne stavljajte na kožu nešto što ne biste pojeli!“

     

preskoči na navigaciju