preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

 

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 776399
Ovaj tjedan: 732
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.
Autor: Administrator , 1. 9. 2020.

Dragi učenici,
poštovani roditelji/skrbnici,

Nastava za sve razrede započinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine. Nastava će se odvijati u školi za sve učenike od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave (za učenike 1. – 4. razreda nastava u školi prema modelu „A“, za učenike 5. – 8. razreda mješovita/hibridna nastava po grupama s tjednom izmjenom grupa prema modelu „B“).
Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje će biti propisane na razini škole. O rasporedu dolazaka učenika u školu po grupama naknadno ćemo vas informirati.
Svaki učenik će dobiti po dvije dvoslojne perive maske koje osigurava Varaždinska županija, a naša je preporuka za prvi dan da svi učenici imaju svoje maske i mogu ih slobodno koristiti tijekom nastave. Prema Uputama to nije nužno za manju djecu, a prema modelu „B“ niti za manju grupu učenika u višim razredima.

klikni na OPŠIRNIJE


Svakoga dana prije početka nastave roditelji djetetu mjere temperaturu i upisuju je po datumima u poseban blok (koji učenik stalno drži u torbi) kako bi se vodila redovita evidencija. U slučaju da dijete ili drugi ukućani pokazuju bilo kakve simptome bolesti (povišena temperatura od 37,2˚C naviše, kašalj, gubitak mirisa i okusa) učenik se NE ŠALJE u školu i obavezno se javlja liječniku.

Od dolaska na autobusnu stanicu i u autobus pa sve do dolaska pred školu, u školi i na putu prema kući, potrebno je pridržavati se pravila koja pomažu u sprečavanju prenošenja bolesti – nošenje zaštitne maske i održavanje razmaka, o čemu će učenici biti detaljno obaviješteni prvog nastavnog dana. Nakon dolasku u školu obavezna je dezinfekcija ruku i obuće. Tijekom boravka u školi ruke se trebaju redovito prati  sapunom i vodom.
Obavezno je nošenje zaštitnih maski uvijek izvan učionica kao i držanje razmaka. Treba paziti kada kišemo i kašljemo, nikad ne dodirivati lice, površine i predmete, a uputno je da učenici sa sobom uvijek imaju i bočicu vode za piće kako bi se smanjio odlazak na toalete.

Razredni odjeli od 1. do 4. razreda na nastavi su po modelu „A“ i ne nose maske, a učenici od 5. do 8. razreda također neće morati nositi maske na nastavi jer planiramo koristiti hibridni model održavanja nastave (dio razrednog odjela je na nastavi, a dio na daljinu, s tjednom izmjenom rada). Učenici će u pravilu čitav dan boraviti u jednoj učionici. Na hodnicima je nošenje maski obavezno. Na nastavi stranih jezika učenici 7.ab te 8.ab obavezni su nositi maske zbog veličine grupa.

Sastanci se neće održavati fizički, već u on line okruženju – video pozivi, google meet, zoom…

Produženi boravak ćemo ustrojiti sukladno mogućnostima i interesu roditelja, a zbog preporuke da se djeca iz različitih skupina ne miješaju i u skladu s epidemiološkom situacijom, postoji mogućnost da ga neće biti.

Učenici i zaposlenici s težim ili kroničnim bolestima masku moraju nositi cijelo vrijeme ili slušati preporuke liječnika i epidemiologa.

Roditelji i ostale osobe ne ulaze u školu (izuzev jednog roditelja učenika prvog razreda prvi dan nastave, uz nošenje maski i dezinfekciju). Roditelji mogu ući u školu po prethodnom dogovoru  i dozvoli ravnateljice uz pridržavanje svih propisanih mjera.

PRVI NASTAVNI DAN

Za učenike 1. razreda prijem i prvi nastavni dan bit će u MŠ u Cestici u 10 sati, a u PŠ u Lovrečanu u 10.30 sati. Roditelje molimo da ne ulaze u školu do dolaska nekoga od djelatnika po njih. Moguća su tri scenarija koja će ovisiti i o vremenu pa vas molimo za razumijevanje. Naglašavamo da zbog izvanredne situacije u školu s učenikom 1. razreda može ući samo jedan roditelj. Obavezno je nositi maske (roditelji), a i to preporučujemo za djecu. Nakon propisnog ulaska u zgradu i primjenu epidemioloških mjera, upoznat ćete se s učiteljicama, preuzeti udžbenike i u 15-tak minuta (koliko je preporučljivo za boravak u ustanovi) saznati kako će se izvoditi nastava, a od vas ćemo zahtijevati i podatke o telefonskim kontaktima kao i prijedloge za predstavnika vašeg razrednog odjela u Vijeću roditelja.

Preuzimanje udžbenika za učenike od 2. do 8. razreda obavit će isključivo razrednici koji će prvi nastavni dan biti s učenicima. Početak nastave će za sve razredne odjele biti u 8 sati prema uputama razrednika o vremenu ulaska učenika u školu. Učenici su dužni ponijeti papuče i torbe/ruksake/vrećice za udžbenike i radne bilježnice te bočicu vode. Nastava će toga dana biti usmjerena na davanje detaljnih uputa djeci o prijevozu, ponašanju u autobusu, ulasku i izlasku u školu, boravku i kretanju u školi, prehrani, organizaciji nastave i grupa pa nema potrebe za donošenjem užine. Za učenike viših razreda planira se polazak autobusa ispred škole u Cestici u 9.30 sati, a za učenike nižih u 10 sati. Napominjemo još jednom da je nošenje maski prvog dana nastave OBAVEZNO.

****************

Cilj je svih ovih mjera što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole. Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla.

Na donjoj poveznici nalaze se modeli i preporuke za rad, kao i upute za sprečavanje širenja epidemije.

https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2020-2021/3916

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_

Sve ostale informacije o organizaciji rada i početku nastave po razrednim odjelima dobit ćete od razrednika u virtualnim učionicama. 

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici! Pozivam Vas da s punim povjerenjem i poštujući mjere fizičkog razmaka i epidemiološke struke dođete u školu u predviđeno vrijeme jer samo odgovornim ponašanjem možemo povećati sigurnost sviju nas i stvoriti uvjete za uspješan početak i nastavak ove školske godine.

Vaša ravnateljica Nevenka Turščak

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju