preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login

 

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

PROLJEĆE

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 718826
Ovaj tjedan: 935
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST o mogućnosti dolaska učenika od 1. do 4. razreda u školu na nastavu
Autor: Administrator , 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

kao što vam je poznato od 11. svibnja 2020. godine (ponedjeljak) postoji mogućnost dolaska učenika na nastavu u školu u skladu s uputama Kriznog stožera RH, iz kojih izdvajamo dijelove.

Epidemiološka situacija i preporuke još uvijek ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, već samo za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo moguć je dolazak za sljedeće učenike:

 1. ako su oba roditelja zaposlena i kad ne postoji mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su roditelji na poslu
 2. moguć je dolazak na nastavu ako dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
 3. također, dijete može dolaziti na nastavu ako niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti
 4. može na nastavu ako niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu, nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid -19
 5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

Da je tome tako, roditelji (pod kaznenom odgovornošću) potpisuju Izjavu.


Važno je još jednom posebno istaknuti da se ovdje radi o iznimnim situacijama kada dijete može doći u školu, te da je preporuka da i dalje djeca prate nastavu od kuće.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, jedan od roditelja (ukoliko roditelji žive zajedno ili oba roditelja ukoliko ne žive zajedno a imaju zajedničko skrbništvo nad djetetom) MORA POTPISATI PISANU IZJAVU da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu, te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Posebno napominjemo:

 • potpisujući izjavu roditelj prihvaća odgovornost za vrijeme boravka djeteta u školi.
 • škola se obvezuje pridržavanja svih navedenih uvjeta o radu sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Kad su roditelji odlučili da će njihovo dijete dolaziti u školu na nastavu, potrebno je pridržavati se sljedećih mjera odnosno uputa:

 • roditeljima je zabranjen ulazak u školu.
 • u formiranu grupu koja će početi s radom 11. svibnja, ne može se naknadno uvrstiti nijedno dijete (ova mjera je sigurno na snazi do 24. svibnja).
 • dijete mora doći u školu u pratnji odrasle osobe - dovodi ga po mogućnosti ISTA osoba iz kućanstva (ili se izmjenjuju dvije osobe) čija mogućnost zaraze COVIDOM - 19 najmanja.
 • dijete ne smije u školu dovoditi osoba koja spada u rizičnu skupinu.
 • Ista/e osoba/e dolaze po dijete u dogovoreno vrijeme kad završi nastava
 • roditelji se ne smiju okupljati na ulazu u školu.

Predmeti u 1., 2., i 3. razredu njemački/engleski jezik, vjeronauk i informatika (1. i 2.) i dalje će se odvijati online.

Predmeti u 4. razredu njemački/engleski jezik, vjeronauk, glazbena kultura i engleski jezik i dalje će se odvijati online.

Nastava iz TZK će se izvoditi putem vježbi oblikovanja i laganih aktivnosti uvijek po mogućnosti na otvorenome.

Djeca će provesti u školi maksimalno 3 do 4 školska sata.

Još nekoliko napomena:

Nastava za djecu koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem TV, komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno.

Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

Škola će organizirati mogućnost prehrane za učenike koji će dolaziti na nastavu.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi i potpisivanje izjave bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju